Wednesday, July 1, 2009
Ulam
Kenal tak daun ni, meh kira berkenalan......ini daun mengkudu. Kebetulan petik nk bagi kt kawan (angah), kwn tengah mengidam hehe. Sib baik la mengidam pn menda2 yg sng dpt. So pos kt dia la, hrp2 dpt kt tangan nnt tak kecut ler. Klu kecut pn bleh kut, kira tak payah celur2 dah (jgn marah na angah)
Belimbing Buluh
pokok buah ni klu skali berbunga, tak renti2 la nnt kluar buahnya. Sampai tak larat nk sapu buah-buah yang luruh. Slunya org buat masak lemak, sambal atau kerabu buah ni. Kami kat umah tak kira masak apa dah, yg mana sesuai masuk gak buah ni. Slunya macam kari ikan, dalca so tak payah masukkan asam dah
Buah ni jugak slu dijerukkan dan dikeringkan. Yang jeruk/kering blh di buat acar.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment