250ml air
125g butter
150g tepung gandum
1/4 st garam
1 st gula
4 biji telur
1/2 st esen vanila
- Didihkan air bersama butter.
- apabila mendidih perlahankan api, masukkan tepung.
- Kacau sehingga tepung tidak melekat pada periuk.
- Tutupkan api.
- Masukkan telur 1-1, kacau cepat2.
- Masukkan adunan kedlm piping bag.
- Pamkan adunan keatas dulang yg telah disapukan butter.
- Bakar selama 20 minit atau sehingga masak, dlm suhu 200c.
- Apabila masak, potong puff dan masukkan cream custard.
Cream Custard.
2 sudu tepung kastard
4-5 sudu gula
2 cawan susu segar
2 biji telur
1 sudu butter
Masukkn semua bahan2 kecuali butter kedalam periuk. Masakkn dgn api yang kecil, sehingga adunan licin dan pekat. Tutupkan api dan masukkan butter, kacau sehingga sebati
No comments:
Post a Comment