Pages

Tuesday, June 2, 2009

Apam pisang

Resepi sama je cam apom pisang yg sblm ni, cuma kali ni balut ngan daun pisang. Masa buka tudung pengukus, bau wangi je......Rasa cam kembali zaman dlu2 la pulak.





Kali ni guna pisang berangan







Bahan2:
3 cawan tepung gandum
1 1/2 cawan gula
1 cawan pisang yg telah dilenyek (sukat pas lenyek)
2 camt soda bikarbonat
3 camca besar marjerin/butter (cairkan)
1 cawan susu segar
1 biji telur
cara:
1. Campurkan soda kedalam pisang yg telah dilenyek
2. Campurkan semua bahan2 lain, kacau hingga sebati
3. Tuangkan adunan kedlm acuan kecik2 dan kukus selama 15 minit
4. Klu gn loyang besar, kukus dlm 30-40 minit





Tiap kali nk beli pisang, mesti pening kepala. Sbb tak kenai jenis pisang. Nasib baik la kat blog kak liza ada gambar pisang2. So blh gak la jd rujukan



http://hanieliza.fotopages.com/?entry=768045




tp tiap kali pas abih pisang tu, lupa dah ropanya . So pikir blk save je la link ni, sng skit

No comments:

Blog Widget by LinkWithin